Facebook Twitter LinkedIn
cerifikat

Výrobky

Maslo

Maslo je veľmi hodnotná potravina, lebo dodáva telu mnoho vitamínu A. Okrem vitamínu A obsahuje v tuku rozpustné vitamíny D,E,K,F a je zdrojom esenciálnych mastných kyselín. Maslo je ľahko stráviteľné a hodí sa na priame požívanie i na prípravu pokrmov. Má príjemnú chuť, vôňu aj sfarbenie.

Balenia:

  • Maslo Tradičné 82% GM 100g
  • Maslo Tradičné 82% GM 250g
  • Maslo Tradičné 82% FRESH 100g
  • Maslo Tradičné 82% FRESH 250g
  • Maslo Tradičné 82% COOP 100g
  • Maslo Tradičné 82% COOP 250g
  • Maslo Tradičné 82% SAMA 100g
  • Maslo blokové 82% 10kg a 25kg

Maslo

Obsah tukuObsah vodyMerná energiaSkladovanieZáručná doba
min. 82%max. 16%3091kJ/100god 2°C do 8°C60 dní

Smotana kyslá

Kyslá smotana je mliečny výrobok vyrábaný fermentáciou zo smotany pomocou baktérie mliečneho kvasenia. Typická kyslá smotana obsahuje 10% až 16% tuku. Má mliečnobielu až mierne krémovú farbu.

Balenia:

  • Kyslá smotana GM 11,5% 180g
  • Kyslá smotana TESCO 10% 200g
  • Kyslá smotana TESCO 16% 200g
  • Kyslá smotana FRESH 11,5% 180g
  • Kyslá smotana FRESH 16% 200g
  • Kyslá smotana SAMA 11,5% 180g

Kyslá smotana

Obsah tukuMerná energiaSkladovanieZáručná doba
min. 10,0%492kJ/100god 2°C do 8°C35 dní
min. 11,5%552kJ/100god 2°C do 8°C35 dní
min. 16,0%709 kJ/100god 2°C do 8°C35 dní

Smotana konzumná na varenie a na šľahanie

Smotana na varenie je mliečny výrobok, ktorý sa získava z pasterizovanej a zhomogenizovanej smotany Štandardizáciou tučnosti na 12,0%. Výrobok má mliečno bielu až mierne krémovú farbu príjemnej smotanovej chuti.

Smotana na šľahanie je mliečny výrobok, ktorý sa získava pasterizáciou smotany, upravenou na tučnosť min. 30,0% s pridaním stabilizátora.

Dobre vychladená smotana je vhodná na prípravu šľahačky.

Balenia:

  • Smotana na varenie TESCO 12% 200ml
  • Smotana na šľahanie TESCO 30% 200ml
  • Smotana na šľahanie TESCO 33% 250ml
  • Smotana na varenie FRESH 12% 200ml
  • Smotana na šľahanie FRESH 30% 200ml

Smotana konzumná na varenie a na šľahanie



Obsah tukuMerná energiaSkladovanieZáručná doba
min. 12%568kJ/100god 2°C do 8°C20 dní
min. 30%1184 kJ/100god 2°C do 8°C15 dní
min. 33%1297kJ/100god 2°C do 8°C15 dní

Syr

Kravská hrudka je hrudkový polomäkký nezrejúci plnotučný syr, určený na ďalšie spracovanie, najmä na výrobu bryndze.

Syr

Špecifikácie:

Obsah tuku v sušineObsah bielkovínMerná energiaSkladovanieZáručná doba
min. 45%min. 19%13,4MJ/kgdo 6°C10 dní

Tvaroh

Tvaroh je mliečny výrobok jemne mliečnej nakyslej chuti, bielej až krémovej farby. Obsahuje veľké množstvo bielkovín. Jeho výhodou je nízka energetická hodnota a vysoká výživová hodnota a veľké množstvo vitamínov. Obsahuje vitamíny B6, B12, A, C, D, E, K. Z minerálnych látok predovšetkým vápnik,draslík ale aj zinok, horčík, mangán a iné. Okrem toho obsahuje množstvo omega 3 a 6 nenasýtených mastných kyselín.

Balenia:

  • Tvaroh mäkký hrudkovitý 200g
  • Tvaroh mäkký hrudkovitý 3kg a 5kg

Tvaroh hrudkovitý

Obsah sušinyObsah bielkovínMerná energiaSkladovanieZáručná doba
23%19%4,11MJ/kgod 2°C do 8°C28 dní

Sušené mlieko odstredené

Sušené mlieko odstredené je mliečny výrobok vyrobený z mlieka, odparením vody. Výhodou sušeného mlieka je jeho dlhá trvanlivosť a jednoduché skladovanie. Často sa používa na výrobu cukroviniek, čokolády, rôznych druhov pečiva a iné

Balenia:

  • Sušené mlieko odstredené 25kg
  • Sušené mlieko odstredené big bag 900kg
Obsah tukuBielkoviny v beztukovej sušineMerná energiaSkladovanieZáručná doba
max. 1,25%min. 34%1510kJ/100gmax. 20°C vlhkosť max. 65%24 mesiacov

Sušené mlieko plnotučné

Sušené mlieko plnotučné je mliečny výrobok vyrobený z mlieka, odparením vody. Výhodou sušeného mlieka je jeho dlhá trvanlivosť a jednoduché skladovanie. Často sa používa na výrobu cukroviniek, čokolády, rôznych druhov pečiva a iné

Balenia:

  • Sušené mlieko plnotučné 25kg
  • Sušené mlieko plnotučné big bag 900kg
Obsah tukuBielkoviny v beztukovej sušineMerná energiaSkladovanieZáručná doba
min. 26%min. 34%2086kJ/100gmax. 20°C vlhkosť max. 65%12 mesiacov

Sušený cmar

Cmar je mliečny výrobok, ktorý vzniká ako druhotný produkt pri mútení masla. Je to teda tzv. plazma smotany s menším obsahom srvátkových bielkovín. Obsahuje tekutý tuk uvoľnený z tukových guľôčok v priebehu zmaselňovania. Tuk obsahuje veľa fosfolipidov ako lecitín a kefalín. Cmar ako potravina je veľmi hodnotným výrobkom a má široké uplatnenie v dietetike. Na tento účel sa môže používať aj v zahustenom alebo sušenom stave.

Balenia:

  • Sušený cmar 25kg
Obsah tukuBielkoviny v beztukovej sušineMerná energiaSkladovanieZáručná doba
max. 7%min. 32%1629kJ/100gmax. 20°C vlhkosť max. 65%18 mesiacov